Våra spel

Call of Cthulhu Sverige

Det är 1920-tal i Sverige. Skyttegravskriget i Europa är över. Modernism, jazzmusik och cocktailpartyn får årtionden att spraka. Men något lurar under ytan. Ett mörker som driver alla som kommer i kontakt med det till vansinne.

Call of Cthulhu Sverige baseras på det klassiska 80-talsrollspelet från Chaosium, men det är ingen rak översättning. Det är en tolkning placerad i det svenska 20-talet. Här lurar Shub-Nigguraths avkomma i de småländska skogarna, byakheer glider över ett nattsvart Gamla stan och Ithaqua vandrar i Norrlands folktomma skogar.

CHOCK: Åter från graven

Det knarrar från vinden. Ett vinande ljud och en fönsterlucka som slår. Varför är dörren öppen? Låste ni inte den när ni var här sist? Vem har varit här ? Eller än värre – vad har varit inlåst på vinden men nu tagit sig ut? Skräckspelet Chock återuppstår i ny tappning men med samma känsla som originalet.

Chock: Åter från graven är en nytolkning av det klassiska skräckrollspelet Chock från 1980-talet. Temat är detsamma – du spelar en av de människor som vet att monster finns på riktigt: hämndlystna spöken, folktrons skoningslösa skogsvarelser, klassiska väsen som vampyren och varulven, och många andra.

MIO Brädspelet

Historien om Bo Vilhelm Olsson, som blir Mio och hamnar i Landet i fjärran där han får i uppdrag att bekämpa den onda riddar Kato, är en av Astrid Lindgrens mest älskade berättelser.

I samarbete med The Astrid Lindgren Company lanserar Eloso Förlag under våren 2021 ett brädspel med illustrationer av Johan Egerkrans, som även finns med i den nya utgåvan av boken Mio, min Mio.

Brädspelet är ett sällskapsspel för hela familjen där deltagarna tar rollerna av Mios vänner och spelar tillsammans för att hjälpa Mio besegra riddar Kato.

Eloso by Blixt

»Gustav Sigurd, här är Kalle Helge. Kom.«

»Gustav Sigurd här. Kom.«

»Vi ser banditer i position 12 31 87. Risk för upptäckt. Vi behöver avledning norrut vid vår framryckning. Kom.«

»Uppfattat. Avvakta.« [kort paus] »Klartecken från Johan Quintus för Mjölner om fem minuter. Kom.«

»Uppfattat. Klart slut.«

Expert Nova – rollspelsregler för action och äventyr i ”samtiden”. Brottsutredningar i Baltimores hamnkvarter 1995; en forskningsfärd genom ett marsianskt ökenlandskap 2040; spionage för hjemmefronten i Oslo 1943; en steampunkig flodresa in i Mörkrets hjärta 1891; och mycket annat. Expert Nova bygger på klassiskt svenskt regeltänk: grundegenskaper, färdigheter och rulla lågt med 1T20.