fbpx

Chock: åter från graven

Det knarrar från vinden. Ett vinande ljud och en fönsterlucka som slår. Varför är dörren öppen? Låste ni inte den när ni var här sist? Vem har varit här ? Eller än värre – vad har varit inlåst på vinden men nu tagit sig ut? Skräckspelet Chock återuppstår i ny tappning men med samma känsla som originalet.

Chock: åter från graven

 

Chock: åter från graven är en nytolkning inspirerad av det klassiska skräckrollspelet Chock från 1980-talet. Temat är detsamma – du spelar en av de som vet att monster är på riktigt.  Skräcken är från övernaturliga rysare, från folklore och från ikoniska monster som vampyren och varulven. Spelet äger rum i en vag nutid, men har också en alternativ tidslinje i svenskt 1940-tal: Beredskapstid för den som vill utforska en av Sveriges mest omvälvande tidsepoker.

Kanske kan du få hjälp av Väktarna, den globala hemliga organisationen som bekämpar monster. Eller någon av de svenska, som Kungliga Lanterna-Akademien i Stockholm eller Yttersta Orden i Lund. Men var försiktig, även monstren har följare, som gör allt för att skydda deras existens. Oavsett om rollpersonerna är medlemmar i något sällskap eller frilansar är de alla bland de Medvetna, de som inte kan se bort från att maran, skogsrået och gloso

I Chock: åter från graven kan du inte ens vara säker på att människorna omkring dig vill dig väl. Så träd försiktigt när du börjar nysta upp mysterierna. Du kanske inte uppskattar de sanningar du tvingar ut i ljuset.

 

Produkter till Chock

Startboxen, med mer än 400 sidors läsning i spelarens bok, chockmästarens bok, introduktionsäventyret.

Beredskapstid, om svenskt 1940-tal, komplett med fyra hela äventyr signerade Anders Fager

Märk hur vår skugga, ett äventyr på 1980-talets Stureplan, författat av Anders Blixt och illustrerat av Nisse Gulliksson.

Rollformulärsblock som du kan använda för att göra nya rollpersoner. Det kan behövas… 

Sju sorters skräck är en ytterst begränsad utgåva som säljs enbart i vår webbshopp eller på event. Den togs fram för Kickstartern och de exemplar som finns här är de enda tryckta som kommer finnas i det här formatet. Sju helt olika berättelser av olika författare tar dig på en resa i tid och rum mellan olika sätt att spela Chock. Från Bredäng till Minnesota, från Krylbo till Halmstad. Skräckäventyren i den här rejäla samlingen går inte av för hackor.