Chock

Det knarrar från vinden. Ett vinande ljud och en fönsterlucka som slår. Varför är dörren öppen? Låste ni inte den när ni var här sist? Vem har varit här ? Eller än värre – vad har varit inlåst på vinden men nu tagit sig ut? Skräckspelet Chock återuppstår i ny tappning men med samma känsla som originalet.

Chock: Åter från graven

Chock: Åter från graven är en nytolkning inspirerad av det klassiska skräckrollspelet Chock från 1980-talet. Temat är detsamma – du spelar en av de som vet att monster är på riktigt.  Skräcken är från övernaturliga rysare, från folklore och från ikoniska monster som vampyren och varulven.

Kanske kan du få hjälp av Väktarna, den globala hemliga organisationen som bekämpar monster. Eller någon av de svenska, som Kungliga Lanterna-Akademien i Stockholm eller Yttersta Orden i Lund. Men var försiktig, även monstren har följare, som gör allt för att skydda deras existens. Oavsett om rollpersonerna är medlemmar i något sällskap eller frilansar är de alla bland de Medvetna, de som inte kan se bort från att maran, skogsrået och gloso

I Chock: Åter från graven kan du inte ens vara säker på att människorna omkring dig vill dig väl. Så träd försiktigt när du börjar nysta upp mysterierna. Du kanske inte uppskattar de sanningar du tvingar ut i ljuset.

Var skall jag börja?

Startboxen är för den som älskar den klassiska spellådan. Utöver de två regelböckerna (en för spelledaren, en för spelarna) ingår även ett introduktionsäventyr, extraregler för berättelsebaserade regler, karta och tärningar.

För den som vill ha en mer lätthanterlig bok är istället lyxutgåvan rätt väg att gå, där vi har slagit ihop de två regelböckerna i en gemensam samling.

Du kan läsa mer om regelböckerna, samt våra kampanjer och äventyrssamlingar, under Moduler.