Call of Cthulhu

En svensk utgåva av det klassiska rollspelet från Chaosium, förflyttat till ett svenskt 1920-tal där skogarna kryllar av Shub-Nigguraths avkommor och skärgården döljer hemligheter i djupet. Var vaksam, var noggrann och håll koll på dina kamraters sinneshälsa i mötet med den kosmiska skräcken.

Lovecraft i svenskt 20-tal

Call of Cthulhu får nu sin första svenska utgåva någonsin. Följ med till det svenska 1920-talet och ett Europa i mellankrigstid. Från depression och uppgivenhet efter det stora kriget till enorm tillväxt i slutet av årtiondet präglas Sverige av intensiv politisk strid, strejker och influenser från amerikansk kultur såväl som europeisk forskning. Men bakom allt vilar urtidskrafter, vars enda vilja är att tränga in i vår värld när stjärnorna står rätt. Hemligheterna på biblioteket Carolina Rediviva och i myren utanför Hillerstorp väntar på att bli upptäckta. Kan ditt sinne stå emot den galenskap som tränger sig på? Är du redo för äventyret?

Basic Roleplaying

Spelsystemet kallas BRP och är redan välkänt för många svenskar sedan Drakar och Demoner-tiden, men har utvecklats till Call of Cthulhus sjunde regelutgåva för Call of Cthulhu Sverige. Boken innehåller helt nya sektioner som ersätter det engelska materialet för att sätta miljön till svenskt 1920-tal istället för i nordöstra USA. Tidsenlig fakta och svensk mythos med kopplingar till stormaktstid, ostindiska kompaniet och 1800-talets mystiska rörelser vävs in i böckerna.

Var skall jag börja?

Är du spelledare skall du börja med Väktarens handbok. Där sammanfattas alla regler och den unika lovecraftianska skräcken – med alla dess monster och gudar – presenteras.

Nästa steg är Utredarens handbok. Den riktar sig i i huvudsak mot spelare, med utförliga partier om hur man skapar sin rollperson, men detaljerar även det historiska livet i Sverige under 1920-talet.

Efter detta är du slutligen redo att ta dig an våra kampanjer och äventyrssamlingar. Dessa hittar du under Moduler.