Om Eloso

Dörren knarrar när du sätter axeln mot den. Den lilla källartrappen är trång och du får huka dig för att kliva in i det lilla rummet. Ett ensamt ljus kämpar för att jaga bort mörkret men når inte långt nog. Du kastar långa skuggor mot väggen när du närmar dig det lilla bordet där det ligger en bok. En berättelse du väntat på. En läderinbunden bok med en röd, stiliserad björn som tar stöd mot en månskära. Välkommen till Eloso.

Vi är Eloso Förlag

På Eloso skapar vi rollspel, brädspel, film och litteratur med fokus på levande världar och spännande berättelser. Vi är det lilla förlaget med det stora hjärtat.

Eloso ger ut spel på licens och egna produktioner, samt distribuerar ett urval av kvalitativa produkter från andra författare.

Spel är en viktig hobbyverksamhet och en komponent i det svenska kulturutbudet. Därför arbetar Eloso Förlag gärna med föreningar, muséer och andra aktörer för att stärka rollspelens och brädspelens roll i svensk kultur.

Besättning

Björn Flintberg

Grundare / Spelskapare

Björn Flintberg är grundare av Eloso och ansvarig för samarbeten och affärer. Han arbetar till vardags som digital strateg men har en bakgrund som entreprenör och författare och har varit ständig spelledare sedan mitten på 80-talet. Han är huvudförfattare till Chock: åter från graven.

Anders Blixt

Spelskapare / Författare

 Anders Blixt är den legendariske kreatören som i många årtionden varit en av Sveriges mest kända rollspelsskapare. Han var med under Äventyrsspels glansdagar med en hand i många produkter, men är kanske mest känd för att ha skapat Expert Drakar och Demoner. På Eloso är han kreatör och rollspelskonstruktör, men övervakar också översättning och kvalitet.

Jonas Larsson Olanders

Redaktör / Författare

Jonas Larsson Olanders är är bibliotekarie, författare och spelledare, samt ansvarig för webb, sociala medier och kontakt med kunder och fans. Han är förlagets redaktör och håller i de flesta litterära trådar.

Carl Papworth

Art Director / Formgivare

Carl Papworth är designer som jobbar både analogt och digitalt. Denna Umebo blev snabbt en viktig del av att få fram Call of Cthulhu och var ansvarig bland annat för sättningen av Tjurmannen från Kungsskär. När han inte formger rollspel eller utvecklar framtidens webbmiljöer tränar han kendo på hög nivå. På Eloso ansvarar Carl för att det grafiska hålls i hop i varje produkt. Han har dessutom gjort vår nya webb!

Ola Larsson

Illustratör

 Ola Larsson är en välkänd illustratör och designer som arbetat för rollspelsbranchen och animations-industrin under flera år med omslag till bl a MUTANT och Götterdämmerung. Han är Elosos ”hovkonstnär” och är ansvarig för omslagen till Call of Cthulhu Sverige, Chock och kommande Runequest.

Nicklas Estberg 

Visuell producent

Nicklas Estberg är filmare, regissör och producent. Han är den som skapat den fantastiska Kickstarterfilmen till Call of Cthulhu och driver till vardags även filmbolaget Rännstensfilm. På förlaget ansvarar han för filmproduktion, men är också visuell producent, som ser till att det kreativa anslaget hänger ihop rent utseendemässigt.

Kontakt

E-post: Info[at]eloso.se 

Org.nr: 559043-7314

Postadress: Västra Långgatan 28, 571 71 Anneberg (avtal/ekonomi)
Tryckleverans: c/o Stjärndistribution, Lövåsvägen 26, port 3, 79145 Falun (leveranser)
Besöksadress: Ångpannegatan 4, Göteborg (endast efter överenskommelse)

bjorn[at]eloso.se: affärer, samarbeten, avtal, återförsäljare
jonas[at]eloso.se: kunder, leveransfrågor, recensenter

Manus: Vi tar för tillfället ej emot manus.