fbpx

Om Eloso

Eloso Förlag skapar och ger ut fantastiska berättelser om nutid, dåtid och framtid.
Vi är det lilla förlaget med de stora drömmarna.

Eloso Förlag

Eloso Förlag handlar om berättelser. Vi spänner från stenålder till rymdålder, och söker både det verkliga, det fantastiska och det som ligger däremellan. Vi skapar och ger ut material, men är också förläggare till andra aktörer.

 

Vi är Eloso Förlag

Förlagets vision

Vi är sex ägare i förlaget, alla med olika roller. Eloso handlar om starka berättelser som känns levande och verkliga och som lockar till spel. Vi arbetar med starka varumärken som vi förädlar i två affärsområden (barn-familj och vuxen-spelhobby). Vi ger ut rollspel, andra spel och renodlad litteratur.

Du kan lära känna våra olika ägare nedan, men det ska sägas att förlaget består av många fler som jobbar tätt och nära med förlaget, både som kreatörer och leverantörer och volontärer. Alla dessa är ovärderliga för att vi ska kunna fortsätta ge ut material.

Vi är också djupt tacksamma mot alla våra backare i våra crowdfunding-kampanjer. Det hade inte varit möjligt att bli ett förlag i Sverige som ger ut verk på det sätt vi gör utan ert stöd. Stort tack!

 

Anders Blixt

 Anders Blixt är den legendariske kreatörern som i många årtionden varit en av Sverigest mest kända rollspelsskaparen. Han var med under Äventyrsspels glansdagar i de flesta produkter, men är kanske mest känd för att ha skapat Expert Drakar och Demoner. På Eloso är han kreatör och rollspelskonstruktör, men övervakar också översättning och kvalitet.

Björn Flintberg

Björn Flintberg är grundare av Eloso och den som är ansvarig för affärerna. Han är författare, digital strateg och entreprenör som hunnit med att spela och spelleda i några dussin år. Han är huvudförfattare till nya Chock: åter från graven.

Carl Papworth

Carl Papworth är förlagets nyaste delägare, en Umebo som är designer både analogt och digitalt. Denna Umebo blev snabbt en viktig del av att få fram Call of Cthulhu och var ansvarig för sättningen av Tjurmannen från Kungsskär, men involverad i flera av de andra produkterna också. När han inte gör rollspel eller utvecklar framtidens webbmiljöer tränar han kendo på hög nivå. På Eloso fokuserar han mycket på layout och formgivning framöver.

Jonas Larsson-Olanders

Jonas Larsson är bibliotekarie och spelledare, och förlagets mest strukturerade person. Han är redaktör för Call of Cthulhu och är ansvarig redaktör för litteraturutgivningen.

Nicklas Estberg

 Nicklas Estberg är filmare, regissör och producent. Han är den som skapat den fantastiska Kickstarterfilmen till Call of Cthulhu och driver till vardags även filmbolaget Rännstensfilm. På förlaget ansvarar han för filmproduktion, men är också visuell producent, som ser till att det kreativa anslaget hänger ihop rent utseendemässigt.

Ola Larsson

 Ola Larsson är en välkänd illustratör och designer som arbetat för rollspelsbranchen och animations-industrin under flera år med omslag till bl a MUTANT och Götterdämmerung. Han är Elosos “hovkonstnär” och är ansvarig för omslagen till Call of Cthulhu Sverige, Chock och kommande Runequest.

Kontaktinformation

E-post: Info [at] eloso [punkt] se 

Telefon: 0380-202 00

Org.nr: 559043-7314

Postadress: Västra Långgatan 28, 571 71 Anneberg (avtal/ekonomi)

Observera att tryckerileveranser går direkt till huvudlager på Förlagssystem i Falun.

Recensionsexemplar

För journalister, bloggare, recensenter eller andra som samlar och jobbar medialt på ett konsekvent sätt och önskar recensera produkter, kontakta Daniel: daniel [at] eloso [punkt] se

 

Manus

Vi har för tillfället manusstopp. Vi öppnar upp igen för att ta emot nytt material hösten 2021.

Kontor Sverige Syd 

 

Kontor Sverige Väst 

 

Kontor Sverige Norr