Om Eloso

Dörren knarrar när du sätter axeln mot den. Den lilla källartrappen är trång och du får huka dig för att kliva in i det lilla rummet. Ett ensamt ljus kämpar för att jaga bort mörkret men når inte långt nog. Du kastar långa skuggor mot väggen när du närmar dig det lilla bordet där det ligger en bok. En berättelse du väntat på. En läderinbunden bok med en röd, stiliserad björn som tar stöd mot en månskära. Välkommen till Eloso.

Vi är Eloso Förlag

På Eloso skapar vi rollspel, brädspel, film och litteratur med fokus på levande världar och spännande berättelser. Vi är det lilla förlaget med det stora hjärtat.

Eloso ger ut spel på licens och egna produktioner, samt distribuerar ett urval av kvalitativa produkter från andra författare.

Spel är en viktig hobbyverksamhet och en komponent i det svenska kulturutbudet. Därför arbetar Eloso Förlag gärna med föreningar, muséer och andra aktörer för att stärka rollspelens och brädspelens roll i svensk kultur.

Besättning

Björn Flintberg

Grundare / Spelskapare

Björn Flintberg är grundare av Eloso och ansvarig för samarbeten och affärer. Han arbetar till vardags som digital strateg men har en bakgrund som entreprenör och författare och har varit ständig spelledare sedan mitten på 80-talet. Han är huvudförfattare till Chock: Åter från graven.

Anders Blixt

Spelskapare / Författare

Anders Blixt är den legendariske kreatören som i många årtionden varit en av Sveriges mest kända rollspelsskapare. Han var med under Äventyrsspels glansdagar med en hand i många produkter, men är kanske mest känd för att ha skapat Expert Drakar och Demoner. På Eloso är han kreatör och rollspelskonstruktör, men övervakar också översättning och kvalitet.

Nicklas Estberg 

Visuell producent

Nicklas Estberg är filmare, regissör och producent. Han är den som skapat den fantastiska Kickstarterfilmen till Call of Cthulhu och driver till vardags även filmbolaget Rännstensfilm. På förlaget ansvarar han för filmproduktion, men är också visuell producent, som ser till att det kreativa anslaget hänger ihop rent utseendemässigt.

Emilie Ihre

Grafiker / Sättare / Illustratör

Emilie Ihre är grafiker, sättare och illustratör. Hon har bland annat skapat de stiliserade omslagen till Call of Cthulhu Sverige samt tagit fram den grafiska profilen till Lund 1922.

Jonas Larsson Olanders

Förlagschef

Jonas Larsson Olanders är förlagschef, med ansvar för praktiska och operativa frågor, samt redaktör för Chock: Åter från graven.

Adrian Madden

Redaktör

Adrian Madden är svetslärare och samarbetade tidigt med förlaget i egenskap av regelkonsult till Call of Cthulhu Sverige. Han är numera redaktör och produktansvarig för Call of Cthulhu Sverige, och agerar Elosos kontakt gentemot butiker.

Kontakt

E-post: Info[at]eloso.se 

Org.nr: 559043-7314

Postadress: Västra Långgatan 28, 571 71 Anneberg (avtal/ekonomi)
Tryckleverans: c/o Stjärndistribution, Lövåsvägen 26, port 3, 79145 Falun (leveranser)
Besöksadress: Ångpannegatan 4, Göteborg (endast efter överenskommelse)

bjorn[at]eloso.se: affärer, samarbeten, avtal, återförsäljare
jonas[at]eloso.se: kunder, leveransfrågor, recensenter

Manus: Vi tar för tillfället ej emot manus.

Dag 5: Mitt efternamn.com finns på nätet. Där kan man läsa om mig.