fbpx

Det legendariska rollspelsparet har idag ingått ett långsiktigt samarbete med Eloso Förlag kring svenska Runequest och kommer att delta i att skapa helt nytt material för spelvärlden Glorantha tillsammans med förlaget och med Anders Blixt, som också skriver för Runequest.

Vi spelar fortfarande Runequest aktivt. Det är ett av våra mest älskade spel och vi har levt med Glorantha i årtionden. Nu när det kommer till Sverige på riktigt ville vi inte missa chansen att få skriva Runequest-material så det var ett enkelt beslut, säger Gunilla Jonsson.

Tillsammans kommer Gunilla och Michael skriva första delen i en kampanj som sträcker sig över halva den norra kontinenten i Greg Stafford’s spelvärld Glorantha. Äventyret börjar i grundböckernas Dragon Pass där också regelböckerna har sitt fokus, men leder vidare åt nordväst.

Jag har velat skriva en stor, episk kampanj länge till Runequest och det här var en fantastisk möjlighet att få göra det på riktigt, som en del av den officiella berättelsen om Glorantha, säger Michael Petersén.

Tillsammans med Anders Blixt, skriver också Gunilla och Michael ett särskilt introduktionspaket, med en stor del helt nytt material, som kommer utspela sig i den nordliga regionen Fronela.

Jag har alltid uppskattat Gunilla och Michaels arbete och är imponerad av det de gjort hittills i Call of Cthulhu. Med Runequest är det extra kul att de är riktiga fans och veteraner i spelet. Att jobba med Anders, Gunilla och Michael är lite av ett dream team, säger Björn Flintberg, förlagschef.

Svenska Runequest är planerat att börja utgivningen julen 2020 men arbetet med det massiva verket har redan påbörjats i tätt samarbete med Chaosiums Jeff Richard och Jason Durall. Intresserade spelare kan redan nu följa arbetet på lite närmre håll i Facebook-gruppen Runequest Sverige:
https://www.facebook.com/groups/2632547670305087/