Anders Blixt skriver Runequest för Eloso

Anders Blixt är en av rollspelssveriges mest kända namn med en lång rad produkter i bagaget. Nu tecknar Blixt och Eloso ett flerårigt samarbetsavtal där Anders Blixt blir redaktör för grundböckerna till Runequest, men också huvudskribent för de nya delar och regioner som kommer ingå i den svenska utgåvan.

Det är med enorm glädje jag välkomnar Anders Blixt till Runequest-produktionen. Med sin bakgrund i årtionden av skapande i olika fantasyvärldar kommer svenska Runequest att bli något alldeles särskilt, säger Björn Flintberg, förlagschef på Eloso.

Runequest: Roleplaying in Glorantha (RQG) är en helt ny version från Chaosium som bara nyligen kommit till marknaden i en ambitiös och mycket väl genomarbetad version där Glorantha, Greg Staffords livsverk, får komma till sin rätt. Mer än fyrtio år av världsbygge skapar en levande, spännande kampanjvärld som få andra.

Jag har länge pratat om ett större, hemligt projekt och nu kan jag äntligen avslöja att det är Runequest. Att få jobba med den här världen är lite att fullborda cirkeln som började med Drakar och Demoner, men nu med otaliga erfarenheter i ryggsäcken. Det här kommer bli ett riktigt spännande projekt och jag är väldigt glad att få arbeta med Eloso i ett öppenhjärtligt och kreativt samarbete, säger Anders Blixt.

Svenska Runequest är planerat att börja arbetet julen 2020 (reds. anm. försenat till hösten 2021 pga pandemin) men arbetet med det massiva verket har redan påbörjats i tätt samarbete med Chaosiums Jeff Richard och Jason Durall. Intresserade spelare kan redan nu följa arbetet på lite närmre håll i Facebook-gruppen Runequest Sverige:
https://www.facebook.com/groups/2632547670305087/