Årskrönika 2022

Året närmar sig sitt slut, och innan vi på Eloso slänger oss över 2023 vill vi ta en stund för att begrunda året som har gått.

2022

Nya produkter

I år släppte vi mest till Chock: Åter från graven: monsterböckerna Skymningens fasor I & II, settingboken Basker Blå (skriven av Anders Blixt), och tillbehöret Traumakorten.

Vi släppte även den andra utgåvan av Anders Blixts Expert Nova, äventyret Nattläger till Call of Cthulhu Sverige, samt Anders Fagers senaste bok Bläckfisken och den japanske sjömannen.

Mio min Mio

Vår första tryckning av Mio min Mio-spelet tog slut, och vi är nu inne i den andra tryckningen. Vår förhoppning är det kommer än mer tryckningar, och att vi även kommer få presentera fler brädspel i liknande tappning.

Tillskott till Team Eloso

Vi utökade vårt team med två nya talanger: Emilie Ihre och Adrian Madden. Emilie har tagit det grafiska ansvaret, medan Adrian axlat rollen som redaktör för Call of Cthulhu Sverige.

Framtiden

Hur ser våra planer ut för 2023?

Runequest Talastar

I samråd med Chaosium har vi valt att avvakta med Runequest Talastar under 2023. Trots att vår ambition är att bli ett allt större och större förlag, med ett stort antal produktlinjer, är det fortfarande många hos oss som balanserar förlagsarbetet med andra jobb och uppdrag. Detta tvingar oss till kärva val, som att ett tag framöver prioritera våra befintliga projekt.

Lund 1923

Ett av våra största projekt av att hjälpa till att starta upp spelfestivalen Lund 1922, tillsammans med Visit Lund och Lund Spelfestival. Festivalen återkommer nästa år – i form av Lund 1923 – och även om mycket är hemligt kan vi i alla fall avslöja att vi på ett eller annat sätt är med även denna gång.

Ny CoC-kickstarter

2023:s stora kickstarter blir till Call of Cthulhu Sverige, och kommer (såsom vår spelfestival) kretsa kring den illustra staden Lund.

Expert Partisan

Under året påbörjade Anders Blixt, tillsammans med Johan Okker, arbetet på Expert Partisan, ett spel som utlovades redan på Äventyrsspels tid och nu får chans att äntra rollspelsscenen i Elosos regi.

Rollspelet använder reglerna från Expert Nova, och utspelas 1982 i ett delvis ockuperat Sverige. Warzawapaktens styrkor trodde att Sverige skulle bli ett lätt byte, men Smålands mörka skogar har istället blivit ett helvete för de östtyska soldater som jagar svenska partisaner.

Tack

Sist men inte minst: tack till alla våra fans som gjorde 2022 till ett roligt och spännande år. Vi hoppas få träffa så många som möjligt av er på mässor och konvent, samt erbjuda nya fantasieggande produkter och upplevelser.

Illustration av Richard Svensson.