Call of Cthulhu Sverige får bok om Lund

Ända sedan vi utannonserade Call of Cthulhu Sverige har det pratats om vilken stad som egentligen är Sveriges Arkham. Efter långt funderande har vi insett att frågan är felställd, och kommit fram till att Arkham snarare är Lovecrafts Lund.

Lund får därför en egen settingbok. Projektet leds av Gabrielle de Bourg, Gunilla Jonsson och Michael Petersén, under överseende av Adrian Madden som huvudredaktör, och dessa agerar redaktörer som skriver grundboken tillsammans med många andra begåvade skribenter.

Boken kommer att innehålla information om Lund som plats på 1920-talet, ihop med massor av innehåll för att spela och spelleda spännande äventyr i staden. Exempelvis kommer det finnas särskilt anpassade yrken för att spela lundastudenter, platsbeskrivningar av både det historiska och fiktiva Lund, samt ett helt avsnitt med äventyrsfrön.

Dessutom innehåller boken fyra nyskrivna äventyr som utspelar sig i Lund: Anders Janssons äventyr Räddaren i Nöden, två äventyr av Gabrielle de Bourg, Gunilla Jonsson och Michael Petersén, samt ett äventyr som utspelar sig på Lunds hospital skrivet av Karin Tidbeck.

Preliminärt släppdatum är augusti 2023. Illustration av Ola Larsson (work in progress).

”Lund är en perfekt stad för Call of Cthulhu Sverige. En universitetsstad med lång och djup historia och med ockulta aningar. Samtidigt är den fylld av spännande platser och är perfekt storlek för att spela i. Dessutom har vi Nordens största mentalsjukhus vid den här tiden, vilket gör att Lund är ett måste för Call of Cthulhu Sverige. Vi har ett väldigt bra team med oss som tillsammans ska ta Lovecraft till Lund” – Gabrielle de Bourg