Spelkonstruktören Krank, till vardags läraren Mikael Bergström, är en av Sveriges mest hyllade rollspelsskapare. Hans Kutulu är ett Lovecraft-inspirerat och berättelsedrivet mysterielösarrollspel. Med enkla medel och ett minimalistiskt system skapar spelledaren skräck och ett unikt system för att illustrera vansinnet som gradvis tar över dig har fått mycket bra kritik.

Krutröken från första världskriget har nyss lagt sig. På ytan verkar civilisationen ha återerövrat och rentav vunnit mark, men under den tunna fernissan av ordning och lagbunden natur dväljs mysterier bortom människans fattningsförmåga. Mentalsjukhus fylls av människor som kommit för nära sanningar de inte var redo för. Efter att en märklig teaterpjäs satts upp i centrala London plågas alla konstnärer i staden av märkliga drömmar om fjärran Carcosa. Uråldriga väsen vrider sig i mörkret bortom stjärnorna.

Kutulu är ett mysteriefokuserat regelsystem för lovecraftianskt rollspel i 1920- och 30-tal.  Fokus ligger på att hitta ledtrådar och lösa mysterier

Ett statligt ärende i norr: De försvunna soldaterna

Detta äventyr till Kutulu är en spännande resa till Norrland under efterkrigstiden, författat av Moa Frithiofsson. Just nu i print-on-demand, inte via Eloso men planerat för tryck.

Året är 1947. Rollpersonerna skickas upp till Kiruna för att undersöka det mystiska försvinnandet av 43 stupade tyska soldater, som begravts där i väntan på krigsslutet. De hamnar genast i en soppa av klasskamp och korruption i den lilla gruvorten – vem kan man lita på? Visste journalisten Vikander något? Ligger det något bakom anklagelserna mot disponent Hammar?

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Inte läsbart? Byt text. captcha txt
0

Sök här, tryck på ENTER för att söka!