fbpx

Baserat på den oerhört populära och bästsäljande bokserien Handbok för Superhjältar kan du nu bli en del av en berättelse där ni själva är hjältarna. Spelet är skapat tillsammans med Elias och Agnes Våhlund och för reglerna står Elosos Daniel Lehto.

I ett rollspel eller berättarspel bygger ni upp en berättelse tillsammans. Med fantasi kan ni berätta en historia tillsammans. Skapa egna hjältedåd i Röda maskens värld! Låt äventyret fortsätta så länge fantasin orkar och lös uppdrag och mysterier.

I spelet tar en person rollen som Berättare. De andra skapar hjältar som med sin hemliga identitet kan besegra farliga skurkar, men som också måste sköta vardagen med plikter, läxor och andra krav. I berättelsespelet skapar ni berättelsen tillsammans, i fantasin och kan rita kartor, lösa mysterier och rädda Rosenhill. Låt bokens äventyr fortsätta i er egen hjälteberättelse där ni med fantasins hjälp blir hjältar i Lisas värld.

 

Ur innehållet:

  • Enkla kom-igång-regler om du inte är van vid berättelsespel.
  • 40 superkrafter ur Handboken, med regler för hur de fungerar i spelet!
  • Beskrivning av Rosenhill, och karta över de centrala delarna av stade
  • Sju nya hjältar du kan spela med om du inte vill skapa en egen superhjälte!
  • Ett färdigt äventyr att börja med!

Genom enkla regler kan alla bli en del av berättelsen om Lisa och boken som ger henne superhjältekrafter. Kom till Rosenhill och bli en hjälte i Röda maskens hjältegrupp: Alla för en!  Allt du behöver är några vanliga tärningar – och en portion fantasi! 

 

 Alice lär dig hur rollspel fungerar:

Ladda ner rollformulär

Alla spelare har varsin hjälte, som tillsammans löser problem och bekämpar skurkar i Rosenhill, under Berättarens ledning. Här kan du ladda ner en PDF-fil som du kan skriva ut och använda som mall för att göra din egen hjälte i Handbok för Superhjältar - rollspelet.