Fallet Cornelia Karlsson kommer till Eloso

Med jag såg henne idag i receptionen och En man av stil och smak fick läsarna möta Anders Fagers skapelse Cornelia Karlsson och de andra kända namnen från Stockholms skräckfyllda Fagerska mytologi.

Eloso Förlag får nu rättigheterna att ge ut Krig! Barn!, den sista delen i trilogin och med den blir Fallet Cornelia Karlsson komplett. Eloso Förlag har också förvärvat rättigheterna till de tidigare delarna i serien för att ge ut serien som en komplett serie i pocket.

“Man hänger en kvarnsten om sin hals när man säger ordet “trilogi” eller “romansvit”. Det kom tre romaner mellan andra och tredje boken om Cornelia, men nu är hon klar. Det är skönt för mig, och kul för alla er som äntligen får veta hur det går med den Viskande Mannen och handen, ögat och hjärtats ritualer. Nu har jag högst en bok till att skriva i den här världen. Sen ska jag aldrig mer titta på en tentakel,” inleder Anders Fager och fortsätter:

”Det ska bli jättekul att jobba med Eloso. De har ambitionen att lägga tentaklerna på all svensk tentakelaction och eftersom jag anses vara kungen av tentakelaction är jag liksom på rätt ställe.”

Serien i sig är en Lovecraft-inspirerad skräckfylld resa i ett Stockholm som liknar vårt eget men där urtidsondska och varelser med gudomlig makt spelar ett spel med oss som spelpjäser. Krig! Barn! handlar om hur Cornelia Karlsson och hennes armé av sladderbarn tar itu med att göra den sista ritualen. Om alla ger ett hjärta, så kommer det att gå en gud på våra gator. Bokens huvudperson är Fredrik Hedlund med förflutet som försupen FN-officer. Ska han försöka få Cornelia Karlsson på andra tankar? Går hon ens att stoppa?

”Cornelia är ett fenomen. Å ena sidan en skör och trasig ung kvinna. Å andra sidan en mäktig magisk port genom vilken en mörk gud kan ta sig in i vår värld och förgöra den. Vem älskar inte en sådan historia?” säger Björn Flintberg, förlagschef på Eloso Förlag.

Hela serien med böcker kommer till julhandeln men kommer också gå att förhandsboka i samband med förlagets Kickstarter för Call of Cthulhu senare i år.