Övriga spel

Förutom våra egna licenser agerar Eloso även förläggare för andra spel och även litteratur.
Nedan hittar du dessa.

Kutulu

Krutröken från första världskriget har nyss lagt sig. På ytan verkar civilisationen ha återerövrat och rentav vunnit mark, men under den tunna fernissan av ordning och lagbunden natur dväljs mysterier bortom människans fattningsförmåga. Mentalsjukhus fylls av människor som kommit för nära sanningar de inte var redo för. Efter att en märklig teaterpjäs satts upp i centrala London plågas alla konstnärer i staden av märkliga drömmar om fjärran Carcosa. Uråldriga väsen vrider sig i mörkret bortom stjärnorna. Kutulu är ett mysteriefokuserat regelsystem för lovecraftianskt rollspel i 1920- och 30-tal, skapat av Mikael “Krank” Bergström.

– Fokusera på mysteriet. Kutulus regelsystem lägger vikt vid undersökande, ledtrådar och pusslande.

– Använd hjärnan. I Kutulu är det din intelligens, inte ditt tärningsslag, som löser mysteriet.

– Upplev det tilltagande vansinnet. Kutulus unika system för galenskap bygger på litterära tekniker.

– Spela klassiska äventyr och kampanjer. Det är lätt att anpassa undersökande och mysteriefokuserade scenarier till Kutulus enkla regelsystem.

Utöver grundregelboken har vi släppt äventyret De försvunna soldaterna, och kommer senare i år släppa Mardrömmar från Amerika.

NätTrollz!

De finns överallt: på Twitter och Flashback, men inte minst i Nyhetsblaskans kommentarsfält och i Stå upp för-grupper. När källaren har kvävt dem får de ny näring av uppmärksamhet på nätet. Som spelare tar du rollen av ett nättroll med ett enda syfte: att vinna eller förstöra så många diskussionstrådar som möjligt.

NätTrollz! är designat av Mattias Dristig och är ett partykortspel med bitande vass humor som också belyser källkritik och hur lätt det är att påverka nätet negativt. Detta är spelet som alla nätkrigare väntat på! Det är också spelet för alla som insett att man inte kommer nån vart av att tjafsa på nätet. Och så får du lära dig precis hur kraftfulla gulliga kattungar är.