‘Lund – den förbjudna kunskapens stad’ går live på Kickstarter 26/5

Nu är det återigen dags för oss i Eloso förlag att glänta på dörren till den kosmiska avgrundens vansinne. Denna gång har grävandet i gamla arkiv och studier av glömda skrifter lett oss till nästa mål i jakten på universums hemligheter, det mytomspunna Lund – den förbjudna kunskapens stad!

Få platser i Sverige är så lämpade för rollspel inspirerat av författaren H.P. Lovecrafts skräcknoveller som just Lund, och därför har vi valt att fokusera vår nästa stora satsning för Call of Cthulhu Sverige just där.

I 1920-talets Lund möts mytomspunnen historia och den moderna världens politik och vetenskap. I hundratals år har Lund stått i centrum för mycket av det som format Nordens politiska, religiösa och vetenskapliga utveckling, och är nu en kokande kittel av allt det som gör denna tid så spännande, och skrämmande, att utforska.

För att avslöja stadens många hemligheter publicerar vi – med hjälp av författare såsom Gabrielle de Bourg, Daniel Granér, Anders Jansson, Gunilla Jonsson, Michael Petersén och Karin Tidbeck – en Lundasvit i tre delar:

Lund – den förbjudna kunskapens stad beskriver Lund som stad, dess historia och omland, samt avslöjar hur Cthulhumytens makter satt klorna i staden.

Skuggor över Skåne, en äventyrssamling med ytterligare material för rollspel i Lund och Skåne.

Räddaren i Nöden, ett äventyr som ger utredarna en spännande introduktion till Lund.

Kickstarterkampanjen för de tre modulerna drar igång 26/5, och kommer pågå till 30/6. Du kan följa projektet redan nu, och få ett meddelande vid start, genom att följa denna länk.

Illustration av Ola Larsson. Film producerad av Nicklas Estberg.