fbpx

Det har varit tyst ett tag från Eloso, men det är för att vi har jobbat hårt bakom kulisserna. Flera produkter har gått till tryck, och flera är planerade för framtiden.

CALL OF CTHULHU SVERIGE – ANDRA VÅGEN

Efter vår kickstarter låstes flera produkter upp, vilka vilka vi har jobbat med sedan vårt första stora släpp (med kampanjer som ‘En seans i Stockholm’ och ‘Tjurmannen från Kungsskär’). Andra vågen har nu gått till tryck och kommer först gå ut till kickstarterbackare i början av september.

Efter det börjar vi slussa produkterna till butik, och de två första släppen är samlingen ‘Den svarta sviten’ och Call of Cthulhus speledarskärmspaket.

‘Den svarta sviten’ är en samling med mörker som tema, och här får utredarna känna av svärtan från både gruvgångar och kosmos. Det innehåller tre äventyr: ‘Svart som sot’ (ursprungligen av Mark Morrison och Jim Coleman, bearbetat till svenska utgåvan av Björn Flintberg), ‘Obygdens tempel’ (skrivet av Petter Nallo) och Bjurlidsdjupet (skrivet av Jonas Larsson Olanders), och de är perfekta för att plocka upp och spela utan längre förberedelser.

Spelledarskärmen, illustrerad av Ola Larsson, samlar regler och tabeller på ett praktiskt sätt till spelledaren. I paketet ingår även tre tidsenliga dubbelsidiga kartor, perfekta att ha som referens när ens utredare ger sig ut på äventyr i vårt avlånga land.

Efter detta släpper vi samlingarna ‘Ingemar Fredmans epistlar’ och ‘Aldrig mera frid’ i november.

‘Ingemar Fredmans epistlar’ är ett samarbete med Anders Fager, känd för ‘Svenska kulter’. I samlingen har vi två äventyr som tar avstamp ur hans tolkning av Lovecrafts värld, samt flera nyskrivna Fager-noveller som inspiration eller som frön för ytterligare scenarion.

‘Aldrig mera frid’ är en samling på inte mindre än elva mini-äventyr, eller pamflett-äventyr som vi valt att kalla dem. Dessa är designade för att likna dagstidningar, och är perfekta språngbrädor för att utveckla till längre spel.

KUTULU

Utöver att ge ut Call of Cthulhu Sverige producerar vi även Kutulu i samarbete med Michael Bergström och Urverk Speldesign. Lovecraftians skräck går att spela på många sätt, och i Kutulu får man en mer avskalad och lättillgänglig spelupplevse. 

Till hösten kommer äventyrssamlingen ‘Mardrömmar från Amerika’ som samlar 4 äventyr skrivna av Gabrielle de Bourg, inklusive det populära konventsäventyret ‘Terror på 200 meter’.

MIO MIN MIO – BRÄDSPELET

I samarbete med Astrid Lindgren company och Johan Egerkrans släpper Eloso brädspel baserat på den klassiska barnboken Mio min Mio.

Det blir ett samarbetsspel där spelarna skall hjälpa Mio ta sig till riddar Kato och inte förlora sitt mod under resans gång. Spelet är nybörjarvänligt och passar för deltagare från 9 år och uppåt. men vi har lagt till förslag på house rules för att även ge den luttrade spelaren något att bita i.
Mio min Mio släpps i butik i mitten av november.

FRAMTIDEN

Vi har flera projekt igång. Vårt nuvarande huvudfokus är att avsluta den våg av Chock-produkter som lovades i samband med kickstartern för monsterboken:

  • Monsterboken Skymningens fasor
  • Monsterboken Folktrons fasor, i samarbete med Anna Gable Frimodig (en av författarna till gamla klassiska Nattens fasor)
  • Kampanjmodulen Basker blå, skriven av Anders Blixt.

Längre fram i tiden kommer vi med produkter som svenska Runequest, Expert Partisan, nyutgåva av Expert Nova, Expert Outreach och startbox till Call of Cthulhu Sverige.