Kommande produkter – höst

Det har varit tyst ett tag från Eloso, men det är för att vi har jobbat hårt bakom kulisserna. Flera produkter har gått till tryck, och flera är planerade för framtiden.

CALL OF CTHULHU SVERIGE – ANDRA VÅGEN

Efter vår kickstarter låstes flera produkter upp och dessa vi har jobbat med sedan vårt första stora släpp. Andra vågen har nu gått till tryck och ska levereras till kickstarterbackarna i början av september.

Därefter distribuerar vi de nya produkterna till butik Inledningsvis blir det samlingen Den svarta sviten och Call of Cthulhus speledarskärmspaket.

Den svarta sviten har mörker som tema. Dess tre äventyr utsätter utredarna för svärtan i gruvgångar och kosmos: Svart som sot (av Mark Morrison och Jim Coleman, bearbetat till svenska utgåvan av Björn Flintberg), Obygdens tempel (av Petter Nallo) och Bjurlidsdjupet (Jonas Larsson Olanders). De skrivna så att man plockar upp och kör dem utan längre förberedelser.

Spelledarskärmen, illustrerad av Ola Larsson, samlar regler och tabeller på ett praktiskt sätt till spelledaren. Här medföljer även tre tidsenliga dubbelsidiga kartor, perfekta att ha som referens när ens utredare ger sig ut på äventyr i vårt avlånga land.

Efter detta släpper vi samlingarna Ingemar Fredmans epistlar och Aldrig mera frid i november.

Ingemar Fredmans epistlar är ett samarbete med Anders Fager, känd för Svenska kulter. Boken innehåller två äventyr som tar avstamp ur hans tolkning av Lovecrafts värld, samt flera nyskrivna noveller som inspiration för ytterligare scenarion.

Aldrig mera frid är en samling med elva mini-äventyr, eller pamflett-äventyr som vi valt att kalla dem. Dessa är utformade för att likna dagstidningar, och är perfekta språngbrädor för att utveckla till längre spel.

KUTULU

Illustratation Regin Wellander

Utöver Call of Cthulhu Sverige producerar vi Kutulu i samarbete med Michael Bergström och Urverk Speldesign. Lovecraftians skräck går att spela på många sätt, och i Kutulu får man en mer avskalad och lättillgänglig spelupplevse. 

Till hösten kommer äventyrssamlingen Mardrömmar från Amerika med fyra äventyr av Gabrielle de Bourg, inklusive det populära konventsäventyret Terror på 200 meter.

MIO MIN MIO – BRÄDSPELET

Illustrationer av Johan Egerkrans

I samarbete med Astrid Lindgren company och Johan Egerkrans släpper Eloso brädspel baserat på den klassiska barnboken Mio min Mio.

Det blir ett samarbetsspel där spelarna skall hjälpa Mio ta sig till riddar Kato och inte förlora sitt mod under resans gång. Spelet är nybörjarvänligt och passar för deltagare från 9 år och uppåt. men vi har lagt till förslag på house rules för att även ge den luttrade spelaren något att bita i.
Mio min Mio släpps i butik i mitten av november.

FRAMTIDEN

Vi har flera projekt igång. Vårt nuvarande huvudfokus är att avsluta den våg av Chock-produkter som lovades i samband med kickstartern för monsterboken:

  • Monsterboken Skymningens fasor
  • Monsterboken Folktrons fasor, i samarbete med Anna Gable Frimodig (en av författarna till gamla klassiska Nattens fasor)
  • Kampanjmodulen Basker Blå, skriven av Anders Blixt.

Längre fram i tiden blir det dags för produkter som svenska Runequest, Expert Partisan, nyutgåva av Expert Nova och startboxen till Call of Cthulhu Sverige.

Illustration Lars Krantz