Hurra! Nu stärks medborgarnas rättigheter!

Det är GDPR-dagen idag, lyckligtvis samma dag som Douglas Adams “International Towel Day”. Det gör att vi kan känna oss trygga. Särskilt du som medborgare. I takt med att mer och mer data lagras på nätet så händer det att företag säljer och delar data friskt. Små företag som Eloso har inte så stora nätverk så att det blir möjligt eller rimligt, men om du är kund hos någon av de stora mediabolagen kan det bli upp till 50 små textfiler som de sparar om dig och delningar till mellan 10-30 andra företag som du aldrig känner till förrän du får konstiga mail med erbjudanden.

Allt det där ändras idag och det är därför GDPR kommit till. För att du ska anses äga din egen data. Så istället för att bli stressad om du jobbar på företag, eller irriterad över alla mail som kommer, så är det för att du fått nya rättigheter. De nyhetsbrev vi har till privatpersoner har alla skrivit upp sig för aktivt och velat ha. Så där ändras inget. Vi har däremot en ny integritetspolicy, ifall ni vill läsa den. Vi tar hand om er data och vi säljer inte den vidare till tredje part.

Ha en riktigt skön sommardag och glöm inte att Sagospelet Äventyr kan man njuta av i solen och utomhus också, antingen i form av utelek-saga eller genom att läsa Mötet med piraten under skuggan av ett träd.