Litteratur

Förutom alla spel ger Eloso Förlag också ut en rad litterära titlar, kopplade till fantastiska världar och berättelser. Nedan hittar ni våra författare.

Anders Fager

Anders Fager är bosatt i Stockholm och har under flera årtionden varit en flitig skribent som inte dragit sig för det obehagliga eller det gränsöverskridande. I en rad böcker utforskar han människans psyke och vad som händer när verkligheten runt oss faller samman, vare sig det är för att de döda stiger upp igen, för att övernaturliga varelser är på riktigt, eller för att en ung kvinna försöker åkalla en varelse som bär sådan makt att den bara kan kallas gudomlig. Fager skriver, undervisar i skrivande och är därtill reservofficer i hemvärnet. 

På Eloso har han hittills fem verk.

Fallet Cornelia Karlsson

Jag såg henne idag i receptionen, En man av stil och smak, Krig! Barn!

Nytrycket av Jag såg henne idag i receptionen och En man av stil och smak var självklarta när Eloso släppte den sista delen i trilogin om Cornelia Karlsson, partyprinsessan som blir häxa och vill öppna porten för en gud att få vandra på Stockholms gator. I den sista delen, Krig! Barn!, möter vi Cornelia på nytt, nu bortom all mänsklig räddning och på väg att öppna den tredje och sista porten med hjälp av en armé av barn och unga. I denna lovecraftianska moderna skräck försöker Cornelia först trevande, sedan alltmer medvetet, genomföra tre ritualer för att öppna porten mellan stjärnorna. Mot henne står bara en rad brokiga karaktärer som driver sina egna agendor. Den avdankade FN-soldaten som ömsom älskar, ömsom hatar henne. Den mystiske magikern Fredman, tvillingarna och konsttjuven CeO Molin. Följ med på en hisnande resa i tre delar, antingen genom att köpa mjukbanden var för sig, eller i en begränsad lyxutgåva i kassett.

Smutsig Svart Sommar (med Daniel Thollin)

Seriealbumet Smutsig Svart Sommar bygger på en av de mörkaste och mest älskade novellerna i Samlade svenska kulter, ett av Fagers mest kända verk. I boken får vi möta furierna från Borås, den svarta getens döttrar – ett tonårsgäng med tjejer som dyrkar Shub-Niggurath. Med livliga illustrationer i en mustig berättelser får vi följa deras äventyr vid dansbanan där de letar efter offer. Ingenting för de unga läsarna!

Den elaka vikarien (med Daniel Thollin)

Seriealbumet Den elaka vikarien börjar i idyllen, i en vanlig stad där solen alltid skiner och alla är glada, men så skär sig magistern en morgon på en burk och måste åka till sjukhuset. Rektorn ringer efter vikarier, men alla är upptagna. Till slut finns bara en vikarie kvar, den med nummer 666 666. Hon kommer gärna, från staden där solen aldrig skiner och lär barnen helt nya saker. Ämnen som svenska, matte, gympa, geografi och biologi förmedlas på ett helt nytt sätt för den skräckslagna klassen. Rektorn anar ingenting och när barnens gamla glada magister är tillbaka är klassen som förbytt. En skräckberättelse som är lätt och läskig på samma gång.  

Johanna Glembo

En av Sveriges kanske flitigaste författare som överskrider många genrer och skriver såväl vuxen- som barnlitteratur. Hon vann prestigefyllda Swedish Zombie-award och har även för Eloso skrivit en skräckberättelse som börjar i en idyll. Boken använder miljöerna från figurspelet Hjärnor, den fridfulla nordostskånska orten Möllinge.

Marodören i Möllinge

På ytan ser Möllinge ut att vara som vilken småstad som helst, men när gymnasietjejen Cilla försvinner blottläggs sanningar om hela samhället. Vem går det att lita på? Vad har hänt med Cilla och vad är det som är på väg att ske i Möllinge? Möt ett udda persongalleri i Möllinge genom invånarnas ögon. Boken ger en rafflande skildring av nittiotal, småstadsliv och lugnet före stormen. I augusti 1995 ska allt förändras för evigt i Möllinge.

[/et_pb_text][/et_pb_column][et_pb_column type=”1_3″ _builder_version=”4.4.1″ background_color=”#ededed” custom_padding=”|20px||20px|false|false” custom_padding__hover=”|||”][et_pb_sidebar area=”sidebar-5″ show_border=”off” _builder_version=”4.4.1″ custom_padding=”60px||||false|false”][/et_pb_sidebar][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]