Moduler

Väktarens handbok

Du är Väktaren av de uråldriga hemligheterna – eller som vi kallar det, spelledaren. 

Väktarens handbok är till för dig som spelleder Call of Cthulhu Sverige. Den är en utveckling av Keeper’s Rulebook till Call of Cthulhu 7th edition, men med omfattande anpassning till det svenska 1920-talet. Utöver regelverket ingår det nyskrivna introduktionsäventyr I älvdalen boende av Daniel Lehto.

I äventyret besöker utredarna (spelarnas rollpersoner) norra Sverige för att hjälpa en vän i nöd. Mystiska mord har skett långt bak i tiden, byborna döljer något något och själva naturen tycks vara emot en.

Utredarens handbok

Utredarens handbok är spelarens bok, som hon bland annat använder när hon skapar sin rollperson: utredaren. Boken är en utveckling av Investigator’s Handbook till Call of Cthulhu 7th edition, anpassad till det svenska 1920-talet.

Utöver regelverket ingår flera unika svenska yrken, samt utförliga avsnitt om svensk historia och kultur och om hur utredningsarbete gick till på den tiden.

En seans i Stockholm

Kampanjen En seans i Stockholm av Gabrielle de Bourg tar dig med på en resa genom Sveriges huvudstad. Utredarna försöker nysta upp ett mysterium där ett seanssällskap kommit något stort och uråldrigt på spåren. Kampanjen är uppdelad i tre akter som fokuserar på varsin aspekt av Call of Cthulhu: socialt samspel, detektivarbete och utforskande av förbjudna platser.

Tjurmannen från Kungsskär

Utredarna dras in i arbetet kring en ny utställning på Nationalmuseum, vars objekt uppmärksammas av inhemska och utländska grupper. I synnerhet flätas en tjurstatyetts märkliga historia samman med händelser i Ryssland under tsardömets sista dagar och med en mångtusenårig konflikt.

Tjurmannen från Kungsskär är en kampanj av Gunilla Jonsson och Michael Petersén. Utredarna får besöka lantliga avkrokar och storstäder runt om i Norden på jakt efter sanningen om Tjurmannen.

Den gula filmen

Filmstaden i Solna skapar stora exportsuccéer. Stjärnorna från Sverige erövrar Hollywood och produktionen är i full gång bakom grindarna. Att skådespelare eller regissörer rusar ut och lämnar i vredesmod är vardagsmat, men nu har en hel produktion försvunnit spårlöst – inklusive scenografin. 

I detta äventyr av Gabrielle de Bourg, Gunilla Jonsson och Michael Petersén utgörs utredarna av personer i filmindustrin som försöker lista ut vad som hänt. 

Den svarta sviten

Mörkret är en fristad för hemligheter att växa ostört.

Det kan gömma den stjärna som smälter köttet från din kropp.

Det kan gömma en besökare från rymden som snart är färdig med sin rustning.

Och det kan gömma svaret på varför vuxna män beter sig såsom i en saga av bröderna Grimm.

Den svarta sviten innehåller tre äventyr – skrivna av John Coleman & Mark Morrison, Petter Nallo och Jonas Larsson Olanders – som alla undersöker den lovecraftianska svärtan.

Spelledarskärmen

Spelledarskärmen – illustrerad av Ola Larsson – innehåller alla viktiga tabeller och sammanfattningar spelledaren kan behöva. Dessutom ingår tre kartblad med sex kartor, hämtade från 1920-talet.