Moduler

Chock: Åter från graven – startboxen

Det klassiska skräckrollspelet i ny version! Chock låter dig spela allt från dödsdömda tonåringar till luttrade monsterjägare, och med startboxen får du allt du behöver för att börja spela:

– Chockmästarens bok

– Spelarens bok

– Introduktionsäventyret Skräcken på Wiiks herrgård

– Tärningar

– Rollformulär

– Berättelsebaserade regler

Chock: Åter från graven – lyxutgåvan

 I denna lyxytgåva i horisontellt halvt klotband har vi samlat de två regelböckerna till Chock: Spelarens bok och Chockmästarens bok.

Skymningens fasor I

Skymningens fasor är den stora monsterboken till  Chock: Åter från graven, och här får du allt som du kan behöva i din roll som Chockmästare.

I första delen får du klassiska monster som mumier, vampyrer och varulvar, samt dramaturgiska tips på hur du bäst använder väsen i din kampanj.

Skymningens fasor II

I andra volymen av Skymningens fasor lyfter vi fram unika skandinaviska monster, som de små under jorden, Gruv-Maja och gloson.

Vi presenterar även Chocks allra farligaste väsen – såsom Baba-Jaga, Carmilla Karnstein och Dubbelgångaren – samt fördjupar oss i unika hot som De Andra och Avgrundsväsena.

Märk hur vår skugga

Välkommen till Chock på 80-talet: Sprickor i muren.

Det är yuppiens tid vid Stureplan och det är fest varje kväll. Men i äventyret Märk hur vår skugga – skrivet av Anders Blixt – agerar något onaturligt i kulisserna och snart är rollpersonerna inblandade i en härva med skuld, hopp och förtvivlan som de får svårt att ta sig ur.

Basker Blå

Basker Blå är fortsättningen på Chocks 80-talsljine: Sprickor i muren.

Skidlöparorden arbetar inkognito inom FN:s insats på den västafrikanska ön Atlântida, där väsen ser sin chans att flytta fram sina positioner efter en förödande statskollaps.

Beredskapstid: Någonstans i Sverige

Välkommen till Chock på 40-talet: Beredskapstid.

Under mellankrigstiden är kaffet ransonerat, men den svenska beredskapen god. I samlingen Någonstans i Sverige presenterar Anders Fager fyra äventyr med varulvar, midsommarfiranden och spioner.

Onda platser

Onda Platser är en samling moduler till för att stötta spelledare i i akut behov av en plats att låta spelarna besöka. Vem har inte under en kampanj råkat ut för att spelarna kommit på ett eget spår att följa – ett spår som inte fanns med i originaläventyret? Istället för att blocka dem (och motvilligt leda tillbaka spelarna till den utstakade vägen) kan man låta det nya spåret leda till en Ond Plats – redo att användas med minimal förberedelse. 

De Onda Platserna innehåller karta, bakgrundshistoria, viktiga rollpersoner och äventyrsfrön. De som släppt hittills är:

Fridhems pensionat, skrivet av Gabrielle de Bourg.

Serverhall 13, skrivet av Björn Flintberg.

Sångheden Rock, skrivet av Gunilla Jonsson och Michael Petersén.

De kan köpa Onda Platserna som pdf i vår Drivehtrurpg-butik.

Sju sorters skräck

Sju sorters skräck är en exklusiv äventyrssamling som såldes via den första kickstartern och numera enbart är tillgänglig vid mässor och mystiska högtider. De sju äventyren som ingår är:

Nästa Odenplan, skrivet av Gabrielle de Bourg, är ett tunnelbaneäventyr under Stockholm i jakt på en försvunnen poddare.

Dödtårar, skrivet av Jonas Larsson Olanders, där rollpersonerna blir kontaktade av en gammal vän som listat ut att de jagar monster och ber dem undersöka en vandalisering hemma i hans hyreshus.

Bredäng brinner, skrivet av Tomas Arfert, utspelar sig i den stockholmska förorten där vardagsrealism och grå betong blandas med okända monster och onaturliga eldar.

Malmfältens tårar, skrivet av Daniel Lehto, tar oss till Malmfälten i norra Sverige. Ungdomar har försvunnit, och sakta nystas det upp mörka hemligheter i den kyliga idyllen.

Halmstadssommar, skrivet av Björn Flintberg och Jonas Larsson Olanders, utspelar sig under Sprickor i muren och blandar glättig sommarpop med kustens fasor.

Uppdrag Krylby, skrivet av Björn Flintberg och Jonas Larsson Olanders, utspelar sig under Beredskapstid och ger rollpersonerna i uppdrag att stoppa en tysk godstransport genom Sverige.

Midvinter i Minnesota, skrivet av Pelle Nilsson, är ett äventyr i 1800-talets utvandringsmiljö, där rollpersoner får besöka svenskbygden i civilisationens utkanter.

Du kan köpa Sju sorters skräck som pdf i vår Drivethrurpg-butik.