fbpx

Call of Cthulhu

En svensk utgåva av det klassiska rollspelet från Chaosium, förflyttat till ett svenskt 1920-tal där skogarna fylls av Shub-Nigguraths avkomma och där skärgård och hav döljer hemligheter i djupet. Var vaksam, var noggrann och håll koll på dina kamraters sinneshälsa i mötet med den kosmiska skräcken.

Call of Cthulhu

 

Call of Cthulhu får nu sin första svenska utgåva någonsin. Följ med till det svenska 1920-talet och ett Europa i mellankrigstid. Från depression och uppgivenhet efter det stora kriget till enorm tillväxt i slutet av årtiondet med många stora svenska företag som växer, präglas Sverige av intensiv politisk strid, strejker och influenser från amerikansk kultur såväl som tysk och europeisk forskning. Men bakom allt vilar urtidskrafter, vars enda vilja är att tränga in i vår värld när stjärnorna står rätt. Hemligheterna på biblioteket Carolina Rediviva och i myren utanför Hillerstorp väntar på att bli upptäckta. Kan ditt sinne stå emot den galenskap som tränger sig på? Är du redo för äventyret?

Basic Roleplaying

Spelsystemet kallas BRP och är redan välkänt för många svenskar sedan Drakar och Demoner-tiden, men har utvecklats till Call of Cthulhus sjunde regelutgåva för Call of Cthulhu Sverige. Boken innehåller helt nya sektioner som ersätter det engelska materialet för att sätta miljön till svenskt 1920-tal istället för i nordöstra USA. Tidsenlig fakta och svensk mythos med kopplingar till stormaktstid, ostindiska kompaniet och 1800-talets mystiska rörelser vävs in i böckerna.

 

Regelböcker till Call of Cthulhu Sverige

Utredarens handbok är spelarens bok för att skapa en karaktär och dyka ner i 1920-talet. I den svenska utgåvan är tidsepoken för spel i modern tid istället ersatt med extra material om 1920-talets Sverige och omvärld. Två helt nyskrivna kapitel har researchat världen omkring spelarna och livet i Sverige. Dessutom en del nya yrken, specifika för Sverige och utrustningslistor baserade på tidens varor och priser. Hoppa in i ett svenskt Cthulhu och upplev känslan av vårt eget 20-tal. 

Väktarens handbok innehåller alla regler för att kunna spela på 1920-talet, i viss mån anpassade för svenska förhållanden. Färdigheter och yrken är varsamt modifierade för att få en mer svensk känsla, och i sektionen om mystiska böcker återfinns Purpurbibeln från trettioåriga kriget och Grillska Luntan, ostindiska kompaniets redogörelser för det obehagligt övernaturliga de fann i fjärran österns hav.

Fler äventyr och böcker är på gång under hösten.