fbpx

Sagospelet Äventyr

Följ med till magiska Masona och upplev Sagospelet Äventyr i ett spel för hela familjen. Besök öarna bortom västan och sök efter de mystiska hoppingarna. Ta en paus och baka kentaurernas goda havrebullar med recepten i regelboken. Sagospelet Äventyr är ett spel för hela familjen att samlas kring.

Sagospelet Äventyr

Sagospelet Äventyr är ett spännande sagospel från 5-99 år, med saga och rollspel i ett. En upplevelse i sagovärlden Masona möter dig och där är allt möjligt. Sagospelet Äventyr stimulerar fantasin och tränar spelarna att samarbeta och lösa problem. Under sommaren 2017 kunde förlaget via en crowdfunding på Kickstarter samla in ett stort belopp för att låta den tredje utgåvan, jubileumsutgåvan vid spelets femårsjubileum, bli verklighet och inte mindre än sex titlar publicerades i december samma år till butikerna.

Du kan läsa mer om spelet på dess egen hemsida: http://sagospeletaventyr.se.

Sagospelet Äventyr – Startbox

Sagospelets grundbox innehåller förutom en regelbok på 128 sidor även ett kom-igång-häfte med en introduktionssaga, tre tärningar och spelfigurer för att snabbt komma igång. I regelboken finns tips för föräldrar hur man kommer igång enkelt och leder sagorna. Tips på olika aktiviteter att kombinera med själva rollspelandet ingår också, både i form av fysisk lek och med aktiviteter inomhus genom exempelvis recept.

Sagospelet utspelar sig i sagovärlden Masona, en magisk och fantastisk värld som är riktad mot yngre barn i den västra delen av världen och mot lite äldre i den östra.

Sagospelet Äventyr är saga, rollspel, lek och pyssel på en gång. Tillsammans med barnen skapar ni själva en berättelse i den magiska världen Masona där barnen är hjältar och upplever fantastiska äventyr.

 

Världsbok I och II – Västanhavet och Nordhelm

Västanhavet och Nordhelm är de två första världsböckerna till Sagospelet Äventyrs fantastiska värld Masona. Västanhavet i väster riktar sig till yngre äventyrare medan Nordhelm i öster riktar sig till de lite äldre äventyrarna. Båda böckerna är fullspäckade med spännande, vackra och magiska omgivningar, öar, skogar, hav, städer och dess många olika invånare.

 

Världsbok III – Monster i Masona 

Gillar du monster? Då är Sagospelet Äventyrs tredje världsbok Monster i Masona perfekt för dig! Denna världsbok är fullmatad med spännande, farliga, snälla, magiska, roliga och lite  lagom skrämmande monster. Till alla monster finns sagoförslag vilket innebär att med denna bok får du en hel uppsjö nya fantastiska idéer till äventyr ni kan spela tillsammans. Monstren är uppdelade i de två olika världsdelarna där du kan hitta de i väst och i öst. Välkommen att frossa i nya monster.

 

Världsbok IV – Komino 

Den fjärde boken handlar om Djurens Ö, en plats där alla djur kan tala. Om du drömt om att spela en hund, katt eller varför inte en magisk häst som kan prata, så är Komino en fantastisk bok. Magiska äventyr som funkar även för de minsta spelarna där ni kan ta roller som både vanliga hjältar och djur för att utforska äventyr och sagor på Komino, ön som ligger västan om västan, där fantasin börjar bli gränslös.

 

Sagopyssel:  1 & 2

Sagopyssel är roliga och kluriga pysselböcker på 32 sidor vardera, fyllda med klurigheter och gåtor, med rebusar och labyrinter, med bilder att färglägga och siffror att räkna. Skapad för att kunna användas 3-6 år men några av pysslen kan fungera upp i lite äldre åldrar också. Alla pyssel är kopplade till sagovärlden Masona, som är grunden i sagospelet Äventyr.

Mötet med piraten

Den första barnboken till Sagospelet Äventyr, författad av den fantastiska Sofi Poulsen, riktar sig mot yngre läsare och handlar om Niila som träffar nya vänner, och upptäcker ett piratskepp!

 

Fagersamlingen!

Fager special

Passa på att köpa Chock till Corona-pris!

Produktkategorier