fbpx

Eloso Förlag har ingått ett nära samarbete med Ulisses Spiele om utgivning på tyska för Sagospelet Äventyrs samtliga titlar. Sagospelet kommer ges ut under namnet ”Äventyr – Helden und Abenteuer” under hösten.

Vi har arbetat intensivt med att hitta bra partners för Sagospelet och med Ulisses Games får vi en hemvist i en stark tysk rollspelstradition. Det partnerskap vi utvecklat med Ulisses under den tid vi haft dialog har varit mer än bara en licens – det har blivit ett partnerskap med många möjligheter för framtiden, säger Björn Flintberg, VD på Eloso.

Ulisses Spiele är en av tysklands största aktörer på spelmarknaden och är kanske mest känt för sitt “tyska Drakar och Demoner”, Die Schwarze Auge, men är också utgivare av Dungeons & Dragons, Pathfinder, Tails of Equestria, och många fler.

En tysk crowdfunding för Äventyr släpps under sommaren. Release av de första produkterna i serien på den tyska marknaden beräknas till oktober-november.

I loved this game when I first saw it. I knew right away this was a thing for the German market and we’ve landed a good, long-term deal with Eloso. I haven’t seen my team this excited for a release in a long time, so I’m very happy, säger Markus Plötz, VD för Ulisses Verlag.

Samarbetet innebär också att Eloso och Ulisses kommer samarbeta kring vidare utgivning av produkter framöver på den tyska marknaden.