fbpx

Eloso Förlags släpp av den omåttligt populära barnserien Handbok för Superhjältar som rollspel är en milstolpe i förlagets historia och vi är så glada att se att produkten nu är i handeln.

Vi kommer ha mailsupport till alla nyfikna nybörjare som undrar saker på handboken@eloso.se. Bara skicka in dina frågor – inga är för dumma. Passa på att fråga om allt du undrat.

Handbok för Superhjältar – Rollspelet, är en slags berättelselek där du tillsammans med andra skapar din egen superhjältesaga. En person blir berättaren och tar på sig att hitta på en berättelse (det finns exempel i boken som du kan börja med). Alla andra tar rollen av varsin hjälte. Med hjälp av spelreglerna kan varje hjälte få sina egna krafter och bli en del av Röda Maskens superhjältegrupp “Alla för en!”

Men det är mer också – för en superhjälte måste hålla sin identitet hemlig. För att ladda upp krafterna behöver man sköta sina dagliga sysslor med skola och andra åtaganden. Vad gör du när du inte får barnvakt till lillebror? Står över äventyret eller tar med honom – vad skulle väl kunna gå fel?

Fånga skurkar och banditer, lös mysterier med försvunna personer eller bekämpa superskurkar ihop med Lisa i Rosenhill. Handbok för Superhjältar låter dig själv skapa massor av nya berättelser. Helt illustrerad av Agnes Våhlund och med texter om Rosenhill från Elias Våhlund är detta den perfekta läsningen och spelleken för alla som redan älskar berättelserna om Handbok för Superhjältar.