Mattias Johnsson Haakes Agata Wäderbyserie till Eloso

 i Nyheter, Pressreleaser, Skönlitteratur

Agata Wäderby är måttligt road av att följa med pappa på semester, särskilt när hans nya fru är med. Och till ett avsides hotell vid havet. Men vad är det för ljud på vinden? Och varför luktar lärarna som har konferens på hotellet så illa?

Eloso Förlag har förvärvat rättigheterna till Mattias Johnsson Haakes trilogi Agata Wäderby och hamnskiftarna, inklusive den tidigare ej utgivna tredje delen.

När jag fick höra talas om Eloso och träffade Björn kände jag genast att min kära Agata mycket troligt hade hittat sitt nya hem. Agataböckernas tematik stammar ur den frustration jag kände och fortfarande känner över en samhällsutveckling där kreativiteten allt mer får stå tillbaka till förmån för kvantifieringar och konservatism, säger Mattias.

Mattias Johnsson Haake är för den svenska fantastikscenen kanske mest känd som hjärnan bakom Symbaroum, och ägare av Järnringen förlag, som i höstas slogs samman med Fria Ligan. Men han är också en skicklig författare med ett levande språk, vilket alla läsare av Symbaroum har förstått sedan tidigare. 

Det finns mycket fantastik som är medioker i Sverige och det är sällsynt att hitta en så bra serie. För mig gav den både vibbar av både Belgarion, Harry Potter och Cirkeln vilket känns otroligt spännande. Den här boken har potential för många marknader,” säger Björn Flintberg, förlagschef på Eloso Förlag.

Del 1 och 2 i Agata Wäderby-serien har tidigare getts ut med goda recensioner men inte nått ut till massorna.. Nu kommer hela trilogin i omarbetad form med planerat släpp av första boken, ”Vilddjuret vaknar” till läslovet vecka 44. Boken är riktad mot bokslukare i åldrarna 10 och uppåt.

Jag är själv larvigt stolt över och förtjust i serien om Agata Wäderby & Hamnskiftarna, och därför väldigt glad att den återlanseras – inte minst eftersom seriens redan färdigskrivna tredje del aldrig hann tryckas innan mitt fokus skiftade till andra projekt, säger Mattias.

Rekommenderade artiklar
Kontakta oss

Vi är inte här just nu, men skicka ett meddelande så svarar vi så fort vi kan!

Inte läsbart? Byt text. captcha txt
0

Sök här, tryck på ENTER för att söka!

Vi erbjuder fakturering för alla skolor! Skicka ett mail till jenny@eloso.se för beställning via faktura. Avvisa