fbpx

Författarinnan Johanna Glembo har en lång rad böcker i flera olika genrer bakom sig. Nu släpper hon en bok om Cillas försvinnande och de sista dagarna innan katastrofen slår till på den skånska landsbygden.

”Glembo skriver övertygande och med passion. Möllinge är en perfekt replika av en liten skånsk ort långt bort från storstaden och det färgstarka persongalleriet sätter igång tankarna. Det är extra roligt att just detta blir den första riktiga romanen på Eloso Förlag,” säger Björn Flintberg, förlagschef på Eloso Förlag.

Marodören i Möllinge är den första boken i en serie om den fiktiva skånska orten. Cilla spelar i ett band och hennes försvinnande skakar den lilla orten. Det ska komma att visa sig att Cillas öde bara är upptakten på något långt mer fruktansvärt som i augusti 1995 kommer att förändra Möllinge för alltid.

Marodören i Möllinge, en bok av Johanna Glembo

Möllinge är en fiktiv plats i figurspelet Hjärnor, skapat av Kristian Widén och Mattias Carlson. Reglerna till figurspelet släpps i vår på Eloso Förlag och samtidigt kommer romanen att ges ut. Den är en helt självständig berättelse om en småstad med unika karaktärer, starka relationer och en stor portion solskenshumor för att jaga bort det mörker som vilar vid Möllinges horisont.

”Jag förstod direkt vilken fantastisk plats Mattias och Kristian skapat med Möllinge och jag är otroligt glad att ha fått vara pennan bakom handlingskraftiga Rigmor, den försvunna Cilla och många andra roliga, sorgliga och underbara karaktärer. Jag har skrattat så att tårarna runnit ibland när jag skrivit, och ibland har jag bara varit ledsen över vad som kommer hända,” säger Johanna Glembo som skrivit boken.

Marodören i Möllingen släpps till butik den 26 april och kan beställas av bokhandlare och butiker från Förlagssystem, och av privatpersoner via förlagets webbutik.