fbpx

Efter ett framgångsrikt första helår på marknaden med Sagospelet Äventyr som tryckts i flera upplagor, samt Chock, Handbok för Superhjältar och Call of Cthulhu på väg ut, kommer Eloso nu utveckla sitt nya affärsområde skönlitteratur med inte färre än fjorton signerade titlar, varav hälften kommer ges ut under 2019.

Först ut i den nya satsningen är en titel som tagits över från annat förlag, ”Smutsig svart sommar” av Anders Fager och Daniel Thollin. Den grafiska berättelsen gestaltar en av Fagers mest kända noveller och vi får följa en grupp tonårsflickor som lever vanliga liv på dagarna, men som också ägnar sig åt horribla riter som Getens barn, Shb-Nigguraths döttrar i en Lovecraftinspirerad svensk nutidsvärld.

Eloso förlag satsar på skönlitterärt och Fager-Thollins Smutsig Svart sommar är först ut.

”Få kan berätta skräck som Fager och nu när vi fått möjligheten att ge ut Call of Cthulhu på svenska kommer det vara naturligt att vi kikar på att komplettera det med verk som Smutsig svart sommar,” säger Björn Flintberg, förlagschef Eloso.

”Det var väldigt roligt att göra den här boken ihop med Daniel Thollin. Ingen kan rita en sur Sofie Granlund som Daniel kan. Och Sofie är ganska ofta sur i den här berättelsen,” kommenterar Anders Fager.

Smutsig svart sommar finns redan ute till försäljning via Eloso och de flesta större webbhandlare och kommer vara en del av satsningen på utgivningen runt Call of Cthulhu. Den är ursprungligen utgiven av Pagina förlag men togs över av Eloso efter en förhandling i februari.

Köp boken här: Smutsig svart sommar