fbpx

Eloso Förlags lansering av Sagospelet Äventyr blev en framgångssaga från Kickstarter till slutsåld upplaga mindre än tre månader efter lanseringen av spelets tredje utgåva. Nu tecknar Eloso Förlag avtal om samarbete med Cabinet Entertainment, en ledande aktör inom intellektuella rättigheter för film, spel och merchandise, med bland annat Conan Barbaren, Solomon Kane och hela Äventyrsspels katalog med Chock, Mutant, Kult och många fler varumärken.

”Jag träffade Cabinet på mässan i Essen för en diskussion om varumärket Chock och fick omedelbart ett fantastiskt intryck av deras professionalism, generositet och affärsmannaskap,” säger Björn Flintberg, förlagschef på Eloso.

Cabinet kommer agera som representant för Eloso Förlag framförallt på den amerikanska marknaden, men även i andra internationella områden. Målet är att bistå i att hitta distributörer och licenstagare för en internationell expansion.

”Vi såg att produkten talade till en tydlig och affärsmässigt intressant målgrupp inte minst i USA och blev intresserade. Vi fick omedelbart goda intryck av Björn Flintberg och Elosos förståelse kring varumärkesbyggande och affärsrelationer. Vi är övertygade om att produkten har en ljus framtid framför sig,” säger Fredrik Malmberg, President för Cabinet.

Sagospelet Äventyr är ett sagospel, där rollspel möter lek och där spelet blandas med andra upplevelser i olika former. Sagospelet finns som rollspel med startbox, två världsböcker och ett kartpaket, men också i form av pysselböcker och under våren kommer även de första två barnböckerna.

 

 

Just nu pågår även en Kickstarter för förlagets första brädspel, Bakdûr – isdvärgarnas glömda gruva

Länk till pdf:

Eloso pressrelase Cabinet